Ugrás a tartalomra

Kibővült az Elágazás Park

2024. május 16. csütörtök
Új streetballpályát adtak át a fiatalok nagy örömére
Kibővült az Elágazás Park

A kerületiek már évekkel ezelőtt birtokba vették a megújult Elágazás Parkot, de az húsvétkor gazdagodott egy streetballpályával is. A Részvételi Költségvetés nyertes projektjének ünnepélyes átadását látványos sporteseményekkel tartották meg múlt szombaton. Jurás László, az Ipartestület elnöke, aki egyben Rózsavölgy önkormányzati képviselője is, örömmel újságolta, hogy végre megvalósult a lakosság vágya.

– Nem kis munka volt, szinte lakásról lakásra járva beszélgettem az itt élőkkel, hogy meggyőzzem őket ennek fontosságáról, és a legtöbben pozitívan álltak a fejlesztéshez, sőt, kifejezetten jónak tartották a sportpálya ötletét. Ezzel az összefogással valósulhatott meg a terv – mondta el lapunknak. Az átadáson Németh Zoltán alpolgármester és Zugmann Péter képviselőjelölt is részt vett.

– Itt gyerekeskedtem, jól emlékszem, hogyan nézett ki ez a terület, tele volt szeméttel, parlagfűvel, most pedig egy csoda lett, ahová jó érzés a családoknak kijönni, a szabadidejüket eltölteni – mesélte Zugmann Péter.

Az önkormányzat hosszú évekig harcolt a fővárossal ezért a területért, amelyet a BKV használt, de miután megkapta, rendbe hozta és fokról fokra szépítette, csinosította. Lett itt sétány, befogadó játszótér, pumpapálya, közösségi mosdó és most streetballpálya, amelyet ez alkalomból a MAFC Kosárlabda Akadémia és a Budafoki Kosárlabda Klub sportolói vettek birtokba.

A lakosságnak Szepesfalvy Anna alpolgármester adta át az Elágazás Park legújabb létesítményét. – Hajrá, Budafok! – zengett a megjelent ifjú sportolók torkából az átadás után, akik ezután dobóversenyen vettek részt ajándékcsomagokért. A pumpapályán pedig közben biciklis bemutatót tartottak, de feltűntek rolleresek, BMX-esek és gördeszkások is.

Temesi László